Bestel een pakket om deze stoomboot met sint en piet zelf te maken. Zelfs eenvoudig te maken voor de allerkleinsten. Alle materialen die je nodig hebt om deze prachtige boot te maken, worden thuis bezorgd. (Je hebt wel een leeg doosje nodig om tussen de twee delen te plakken.) Je krijgt er een duidelijke beschrijving bij, waarin je stap voor stap aan de hand van foto's kunt zien hoe je te werk moet gaan. De boot, de ramen en het anker zijn reeds voor je uitgesneden uit fotokarton. De kleuren mag je zelf kiezen. Prijs:E3,99 Om te bekijken of te bestellen. Ga naar Knutselen Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar: met "stoomboot" als onderwerp. |
Sinter-Klaos is aangek mme,
in s stedje van plezeer,
met ein hi l stel zwarte-Piete,
Ik telde der waal zeker veer.
waat ein dr kte of det waas,
Op de kade aan de maas.
Waat ein dr kte of det waas,
op de kade aan de maas.
Jao n w m tte weej drop lette,
um auk neet mi r stout te zien,
zwarte-Piet haet strenge wette,
en dae schri f det op meschien.
Hald dae Piet maar good tot vrind,
dae zaet alles aan de Sint.
Hald dae Piet maar good tot vrind,
dae zaet alles aan de Sint.
Sinter-Klaos hild vu l van kinder,
van blank en bro n, van gro t en klein,
en zien knechje al neet minder,
hae guf kedoos aan idderein.
As me zich maar good gedru g,
krieg me d k auk waat me vru g.
As me zich maar good gedru g,
krieg me d k auk waat me vru g.
Pepernoten
Dit heb je nodig: - 400 gram bloem - snufje zout - 2,5 theelepels bakpoeder - 1,5 theelepel speculaaskruiden - 200 gram boter - 250 gram bruine basterdsuiker Verwarm de oven voor op 160 C. Zeef de bloem en meng dit met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Voeg de basterdsuiker en (koude) boter toe. Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan. Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg. Draai bolletjes van het deeg en bak ze op een ingevette plaat in ongeveer een kwartier gaar. Je kunt controleren of de pepernoten gaar zijn door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.Taaitaai
Dit heb je nodig: - 250 gram bloem - 100 gram honing - 1 eetlepel stroop - theelepel zout - theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd) - 3 theelepels kaneelpoeder - 1 theelepel gemalen anijs - 1 theelepel gemalen nootmuskaat - 1 theelepel kruidnagelpoeder Verwarm de oven voor op 160 C. Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin. Je kunt controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.Op dit moment aanwezig op deze site: Op , rond waren hier wel bezoekers tegelijkertijd aanwezig.